Pinjaman Perumahan dan Hartanah

PINJAMAN PERUMAHAN DAN HARTANAH

Mengapa Senarai Hartanah / Property Listing makin banyak dan semakin maju? apa punca dia sebenarnya? mengikut daripad kajian saintifik, hartanah adalah satu aset yang sangat bernilai dan tidak kira sama ada murah atau mahal, hartanah adalah aset yang terpenting dan akan kekal naik setiap tahun, bayangkan dengan pembelian rumah bermula daripada anggaran RM300k, dalam 4-5 tahun market price akan terus naik dan naik sehingga mencecah RM1juta ringgit.

Saya dah jumpa ramai investor dan agen hartanah ni, dorang semua ni kemain kalau cerita pasal hartanah sampai cerita ke esok pagi pun ada, ada plak masa tu kita borak-borak / cerita pasal property mamat sebelah ni terdengar dan dia pulak memang tengah nak cari rumah area-area kajang / cheras ni.

Hmm apa lagi si kawan seorang ni terus je ajak dia pi tengok rumah haha, time tu rumah yang dia tengok tu kunci dekat tangan memang dah ada, laju je kena sapu.

Kebaikan dalam hartanah ni adalah “Orang Ramai Mencari” kalau ada yang masih tak mencari maksudnya hati tu tak sampai lagi, maybe dalam 1-2 tahun lepas dah serik bayar rumah sewa sendiri pasti ramai nak carik jalan macam mana nak buat pinjaman perumahan dan pada masa tu lah ramai yang akan cuba agen sana sini.

Agen Hartanah ni memang ramai adik/akak/abang/pakcik/makcik etc… Cari je kat mana-mana dalam carian google, pasti jumpa yang tak nak jumpa pun pasti akan terjumpa jugak sebab dah memang lumrah dalam pencarian rumah macam tu, orang yang kita tak nak jumpa dia ada, orang yang kita nak jumpa mak aii susahnya nak cari.

Daripada dah pegi merata tempat tapi masih tak jumpa, izinkan diri Tuan untuk berkenalan dengan saya, blog ni memang dah lama aktif cuma tak perasan je sebab dah lama stop dari] blogging dan rasanya macam dah tak nak dah disebabkan kebanyakan waktu berjumpa client adalah offline dan bukannya online, tapi disebabkan online ni lah customer / clients akan dapat info / maklumat secara online maka saya pun berusaha untuk cuba memasukkan info-info ke dalam blog ni dan tak lama lagi akan ada info-info tentang hartanah / property kat sini.

Saya sarankan kepada semua “Penjawat Awam Kerajaan” mengambil peluang yang ada pada masa ini untuk membeli rumah, saya faham tentang keperluan wang perlu didahului, beringatlah! Kesenangan bukan dikecapi pada masa sekarang tapi pada masa anda Tua nanti, anak-anak / keluarga kita mana nak simpan?

Keperluan kita pada masa sekarang adalah “RUMAH” tanpa “ASET RUMAH” maka kita dilabelkan sebagai tiada “HARTA“, kenapa saya kata begitu?

Potongan dalam slip gaji tuan puan macam mana ye, untuk kakitangan kerajaan ye la –Potongan Angkasa sahaja potongan rumah (Segelintir tu memang ada membeli – Kategori ni memang bijak pandai), jangan habiskan kelayakan yang tuan puan ada untuk “Personal Loan“, saya faham mengapa personal loan lebih diperlukan – Hanya 15-29% sahaja yang akan berjaya, itu pun hanya selepas mereka membeli rumah dan menggunakan saki baki kelayakan untuk meminjam agar mereka dapat menjalankan bisnes dengan mudah, tak nak pening kepala mereka dah ada rumah sendiri untuk didiami.

Berfikirlah untuk jangka masa yang panjang, bukan pendek..

Apa yang saya perlukan agar dapat membantu Tuan untuk membeli hartanah ni?
https://mreshane.com/whatsapp/ – Klik link tu ye.

Betul tuan/puan tak semua mampu memiliki rumah tambahan lagi dengan “Financial” kita sekarang ni, pasti ada je yang sangkut itu ini. Perkara macam ni tak perlu risau, sebelum saya masukkan nama Tuan dalam senarai pinjaman, saya akan semak terlebih dahulu dengan Tuan.

Saya ada beberapa senarai / projek perumahan dan sedia untuk dibeli.
Senarai perumahan seperti : Kelantan, Perak, Melaka, Negeri Sembilan, Terengganu DLL.

Baiklah Tuan rasanya dah sampai penghujung jalan cerita kita ni, jangan lupa klik link tu Tuan untuk whatsapp kat saya ye.

Link kat sini – https://mreshane.com/whatsapp/

P/s: Tak banyak lagi info yang saya masukkan hanya sedikit demi sedikit tapi janji Tuan whatsapp saya, info padat akan diberikan dalam Whatsapp Tuan nanti.

Raycershanne Radam
Sales Consultant
https://mreshane.com/whatsapp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *